Balans i hemmet

 

inredning-varen-2017-home-home.jpg

Feng Shui är en gammal österländsk lära som funnits i över 3000 år. Grundläggande tanken är att vi påverkas av allt runtomkring oss så som av färger, form, material, möblering och energifält. Genom Feng Shui kan vi få balans och harmoni i hemmet eller på kontoret. Genom att medvetet inreda efter den här kunskapen kan man tex balansera ett rum med materialval, färg och form så det känns mer harmoniskt och inbjudande.

Feng Shui består av fem olika element, dessa är; Eld, jord, trä, metall och vatten.

ELD- består av allt jus, elektriska lampor, eldstäder, stearinljus, saker från djur (ull, päls, fjädrar), husdjur, konstföremål som föreställer djur, eld, solsken, eller har orange/gul färg.

JORD-Konst med landskap eller fält, tegel, keramik, kakel, fyrkanter och rektanglar, tomma ytor, jordfärger och gul ockra.

TRÄ- Elementet består av växter, trä saker, tavlor och tyg med växtlighet, konst med landskap, trädgårdar och blommor, gröna och mellanblå färger.

METALL- Ljusa pastellfärger och vitt, konst av metall, cirklar, ovaler, oslipade kristaller, berg, sten som inte är för liten, metaller.

157652vattendroppe_stor_119792078.jpg

VATTEN- Svarta och mörka färgtoner, glas, slipad kristall, reflekterande ytor, speglar, vattenarrangemang, konst som föreställer vatten, fria asymmetriska former.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s